Miért szeretjük azt, amit szeretünk
Mi, emberek, elképesztősen sokfélék vagyunk; nemcsak nyelvünkben vagy szokásainkban, hanem élvezeteinkben is. Van, akit egy koszos pulóver hoz lázba, mert azt George Clooney egyszer már viselte, mások a csípős ételekért lelkesednek, és akad, aki mindent megadna azért, hogy valaki elfenekelje. Mindezt nevezhetjük normálisnak, bizarrnak vagy betegesnek – annyi azonban bizonyos, hogy Paul Bloom könyve szórakoztatóan és tanulságosan vezet be minket az élvezetek és a vágy világába.
Paul Bloom, a Yale Egyetem pszichológiaprofesszora azt vallja: az élvezet abból származik, hogy mit gondolunk a dolog mibenlétéről. Szerinte az öröm mély, és e mélységet nem az érzékszerveinkkel tapasztalt világ mércéje határozza meg. Ebből kiindulva a viselkedéstan, a gasztronómia, a művészetek és a szexualitás területein kalandozva mutatja be az öröm igazán emberi oldalát, és a könyv végére fény derül arra is, hogy miért is szeretjük azt, amit szeretünk.
Kategória |
Népszerű pszichológia |
Méret |
A5 |
Oldalszám |
236 |
Borító |
kartonált |
ISBN |
978 963 059 132 4 |